FAQ - Ofte stillede spørgsmål

De mest stillede spørgsmål og svar omkring høreapparater og HEIMDALL'S.

Vi hjælper dig med at finde ud af, om du har brug for et høreapparat. Det første vi anbefaler er, at du starter med at tage vores online høretest, hvis du er i tvivl om du har et høretab.

Når du har taget vores online høretest vil vi efterfølgende kontakte dig, og gennemgå resultat med dig. Hvis det vurderes, at du har et høretab, vil vi sammen finde den bedste løsning til dig.

Du kan som kunde, hos en privat høreklinik eller hos HEIMDALL’S, opnå tilskud fra staten.

Hos HEIMDALL’S ordner vi alt og hjælper dig med at søge tilskud, så du ikke skal ikke bekymre dig om noget.

Følgende betingelser skal opnås for at få tilskud fra staten:

  • Du skal være over 18 år.
  • Du må ikke have modtaget høreapparater, helt eller delvist betalt af det offentlige, indenfor de sidste 4 år.
  • Du skal have en henvisning fra en øre-næse-halslæge, hvis det er første gang du skal have høreapparater. Du behøver ikke at have været hos en ørelæge inden du kontakter HEIMDALL’S.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan vi også hjælpe dig med at søge om tilskud derigennem.

Læs mere om offentligt tilskud til høreapparater her.

Pr. 1. januar 2023 lyder tilskuddet til ét høreapparat er på 4.286 kr. – og tilskuddet til to høreapparater er på 6.686 kr.

Læs mere om offentligt tilskud til høreapparater her.

Prisen på et høreapparat afhænger ofte af kvaliteten. Hos HEIMDALL’S forhandler vi kun de nyeste og bedste høreapparater.

Hos os vil vi gerne gøre det enkelt og give dig en fair pris. Derfor har vi overordnet tre priskategorier. Under hver kategori finder du flere forskellige høreapparater, så du helt selv kan bestemme dit høreapparat.

Du kan betale for dit høreapparat på én gang eller dele betaling op, så du betaler et lavt månedligt beløb over 48 måneder, uden ekstra omkostninger. Læs mere og se vores aktuelle priser på høreapparater her.

Det er individuelt, hvilket høreapparat der passer bedst til dig. Derfor vil vi meget gerne hjælpe dig, så du er sikret at finde det høreapparat der lige netop hjælper dig.

Du kan eventuelt starte med at tage vores online høretest eller booke tid til en telefonisk konsultation. Efter du har taget vores høretest ringer vi til dig, og gennemgår dit resultat.

Her vil du få muligheden for at booke en tid til en gratis høreprøve. Her vil vores hørespecialist tale med dig om din situation, hvad du føler du har brug for og resultatet af høreprøven. Sammen vil I finde det helt rigtige høreapparat, som passer til dig og dine behov. Det er også her, at dit høreapparat bliver individuelt tilpasset til dig.

Ifølge dansk lovgivning er det et krav at få lavet en fysisk høreprøve. Derfor er det nødvendigt, at vi ser dig én enkelt gang i vores klinik, og herefter kan vi klare alt andet online. Du er naturligvis også altid velkommen til at få hjælp ved at møde op fysisk i en af vores klinikker.

Vores høreprøve er gratis og helt uforpligtende du kan booke en tid til en høreprøve hos os her.

Læs mere om hvad en fysisk høreprøve er her

En høreprøve bruges som diagnostisk evaluering af din hørelse.
Der er en række standarder til udstyr og teknik, som skal overholdes, for at kunne lave en høreprøve. Disse standarder lever HEIMDALL’S op til, da vi benytter det bedste audiologiske udstyr.

En høretest kan ikke bruges som en diagnostisk evaluering af din hørelse.
Den fungerer kun som en guide og kan ikke stå alene. Hvis du mistænker et høretab skal du tage kontakt til din læge, som kan give dig en henvisning. Imellem tiden kan du booke tid til en høreprøve hos HEIMDALL’S, så undgår du ventetiden, der kan forekomme hos en specialist. Book tid til en fysisk høreprøve her

Det er en god idé at få undersøgt din hørelse, hvis det begynder at knibe med at følge med i samtaler. Hvis du synes at folk omkring dig er begyndt at mumle i stedet for at tale højt og tydeligt.

Hvis du må skrue unaturligt højt op for TV/radio og du begynder at have svært ved at føre en samtale i telefonen. Ofte er omgivelserne de første til at bemærke et høretab, så vær ekstra opmærksom på, hvis de siger, at din hørelse har ændret sig.

Mistænker du eller en i din omgangskreds at du har et høretab, kan du blive klogere på nedsat hørelse og hvad årsagen til den kan være ved at læs mere her.

Det er en god idé at få foretaget en høreprøve én gang årligtRegelmæssig høreprøve gør det muligt at følge udviklingen, så du kan reagere i tide ved forandringer i din hørelse. En høreprøve hos HEIMDALL’S er gratis og helt uforpligtende, og du kan booke en tid til høreprøve her.

Det er gratis og helt uforpligtende at få en høreprøve hos HEIMDALL’S.

Hvis du forinden har taget vores høretest, vil du blive kontaktet for at finde tid til en gratis høreprøve.

Har du allerede høreapparat eller mistænker du et høretab, kan du allerede book tid til en telefonisk konsultation, hvor vi sammen aftaler det næste forløb og tid for din gratis høreprøve. Du finder vores online booking her.

Et høretab skyldes ofte, at hårcellerne i det indre øre med tiden bliver beskadigede og høretab i indre øre kan være reversible (gå begge veje), men er oftest irreversible (permanent).

90% af alle høretab kan dog behandles ved hjælp af høreapparater, så det er muligt at bevare livskvaliteten på trods af et høretab. 


Hvis du har fået konstateret høretab på begge ører, så har du brug for to høreapparater. Ved aldersbetinget eller støjrelateret hørenedsættelse, rammes begge ører som regel lige hårdt.

Selvom høretab oftest rammer begge ører, er det dog ikke usædvanligt at kun det ene øre er ramt eller at de to ører har forskellige grader af hørenedsættelse. Ved hjælp af en høreprøve, vil vores hørespecialist kunne hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning, der passer til dig og dine behov.

Du kan tage en online høretest her, efter du har taget vores høretest ringer vi til dig, og gennemgår dit resultat. Det er også muligt at booke tid til en høreprøve hos en af vores hørespecialister her.

Et høreapparat forventes at kunne holde i 4 år. Men der er er flere parametre du skal være opmærksom på, når du overvejer om du skal udskifte dine gamle høreapparater.

Lever dine gamle høreapparater stadig op til dit behov eller er det værd at skifte til nyere og bedre teknologi? 

For at fungere optimalt, kræver høreapparater jævnligt vedligeholdelse. Uden vedligeholdelse, vil dine høreapparaters ydeevne gradvist forringes. Mikrofoner, højtalere og andre komponenter vil med tiden stoppe til med ørevoks, støv og fugt. Dine høreapparaters levetid forlænges markant, hvis du vedligeholder dem jævnligt. Vi anbefaler at du gør det til en vane at vedligeholde dine høreapparater.

Der er flere overvejelser du skal gøre dig, når du har mulighed for at skifte din gamle høreapparter ud. Læs mere her og find ud af om du bør skifte dem ud.

Batterierne i dine høreapparater holder typisk mellem 3-10 dage, afhængig af størrelsen på batteriet og høreapparatets ydelse.

Levetiden på batterierne er også afhængig af brug. Med mange af de nye høreapparater er teknologien så avanceret, at du kan koble dem til dit TV eller din smartphone, så lyden kommer direkte fra høreapparatet og ikke gennem omgivelserne. Den funktion bruger selvfølgelig mere strøm end hvis du får lyden gennem omgivelserne.

Vil du vide mere om hvordan du vedligeholder dine høreapparater kan du læse mere her.

Et genopladeligt batteri kan man, som ordet fortæller, lade op igen og igen. Det er smart, hvis du benytter mange af de nye funktioner, eller på anden måde har svært ved at skifte batteri i dit høreapparat.

Vælger du et høreapparat med et batteri som skal udskiftes, kommer de med posten, så du altid har dem.
Der er mange fordele og ulemper ved begge løsninger, så det er helt op til dig, hvad du føler er bedst.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Kontakt HEIMDALL'S kundeservice​

Har du spørgsmål til vores høreapparater, priser eller bare generelle spørgsmål, så kontakt HEIMDALL’S kundeservice – vi sidder klar til at hjælpe dig.

Telefonen er åben
Mandag – torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 10:00 – 16:00

Tlf.: +45 89 805 505
Mail: info@heimdalls.dk

Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse