Vi holder åbent hele sommeren og helt uden ventelister. Husk forudgående aftale før dit besøg. Ring til kundeservice på telefon 89 805 505.

Hvor ofte skal jeg have nyt høreapparat?

Mange går måske rundt og tænker, “Hvor ofte skal jeg have nyt høreapparat?”.
Det vil vi give dig et svar dig på her i artiklen.
Det forventes, at et høreapparat skal kunne holde i 4 år. Men der er flere overvejelser du skal gøre dig, når du har mulighed for at skifte dine gamle høreapparater ud. Passer dine gamle høreapparater stadig til dit behov eller er det værd at skifte til nyere og bedre teknologi?

Fakta om høreapparater

  • Forventet levetid for høreapparater er ca. 4 år
  • Offentlige høreapparater udleveres hvert 4. år
  • Tilskud til private høreapparater kan søges hvert 4. år
  • Ørelægen kan henvise til både det offentlige og private
  • Batterier til dine høreapparater er gratis, både i det offentlige og private
  • Kommunikationscentrene tilbyder hjælp og kurser for høreapparatsbrugere, både fra det offentlige og private

Hvordan passer jeg på mit høreapparat?

Det er vigtigt at passe på dit høreapparat. Det kræver, at du jævnligt vedligeholder dine høreapparater, så de fungerer optimalt. Uden vedligeholdelse, vil dine høreapparaters ydeevne gradvist ændre sig. Mikrofoner, højtalere og andre komponenter vil med tiden stoppe til med voks og støv.

Dine høreapparaters ydeevne og levetid forlænges markant, hvis du vedligeholder dem jævnligt. Vi anbefaler, at du gør det til en rutine. Det kan enten være i forbindelse med, at du tager dine høreapparater ud eller på bestemte dage, hvor du tager dig tid til at vedligeholde dem.

Det er meget individuelt, hvor ofte dine høreapparater skal vedligeholdes. Men øreprop/dome skal aftørres dagligt, når du tager dem ud for natten. Men ellers kommer det an på, hvor meget ørevoks du producerer, om dine ører irriteres let eller om du har en hverdag, hvor der forekommer meget støv.

Vi anbefaler alle at have en tørreboks til dit høreapparater.
En tørreboks har flere vigtige funktioner i forhold til dine høreapparater. Ved hjælp af UV-lys fjerner den bakterier, svampe og vira. Lydkvalitetens levetid i dine høreapparater forlænges, og risikoen for reparationer reduceres. Du kan også bruge en tørreboks, hvis du har været i fitness, svedt meget eller har opholdt dig i rum med høj fugtighed.

Lever høreapparaterne op til dit behov?

Det er afgørende for din høresundhed, at dit høreapparat passer til dig og dit behov. Dine pårørende kan hjælpe dig med at forstå, om dit behov har ændret sig. Skruer du højere op for TV’et, misforstår du hvad de siger eller har du svært ved at følge med i samtaler. Hvis dine høreapparater ikke længere lever op til dit behov eller de ikke hjælper dig i de situationer, hvor du har brug for det, så kan det måske være på tide at skifte dem ud.

 

“Skal jeg have nyt høreapparat, hvis det ikke lever op til mit behov?”

Der bliver løbende udviklet ny teknologi, og høreapparaterne bliver hele tiden bedre. Det er værd at tage med i overvejelserne, når høreapparaterne skal udskiftes. Skal de skiftes til en helt ny model eller skal du have det samme høreapparat igen. Måske er det på tide at skifte mærke? Det er klart lettest at skifte mellem mærker hos de private høreklinikker i forhold til i det offentlige.

Den store forskel mellem det offentlige og private er udvalget af høreapparater, ventetiden og prisen. Høreapparater i det offentlige er gratis, fordi du låner dem. I det private er det egenbetaling, med tilskud fra det offentlige. I det offentlige får du udleveret dine høreapparater, hvor du i det private selv kan vælge dine høreapparater. Vær dog opmærksom på, at udvalget kan skifte fra høreklinik til høreklinik.

Fordelene ved en privat høreklinik er, at ventetiden er lav, servicen generelt er højere end hos det offentlige, og du kan skifte dine høreapparater, så ofte som du har behov for det. Men du skal være opmærksom på, at der kun gives offentligt tilskud hvert 4. år, medmindre der er sket en markant helbredsbetinget forværring af din hørelse.

Hvis du ikke længere synes, at dine høreapparater lever op til dit behov, så er det altid en god idé at konsultere en hørespecialist, der kan justere dine høreapparater, så du igen kan få det bedste ud af din hørelse. I nogle tilfælde vil din hørelse have ændret sig så markant, at du får brug for nogle nye høreapparater. 

Hvor ofte skal jeg få en høreprøve?

En høreprøve er med til at kortlægge om du har et høretab. Hvis du har et høretab, er det vigtigt, at du med jævne mellemrum får testet din hørelse, så din ørelæge/hørespecialist kan vurdere, om der er forværringer af dit høretab. HEIMDALL’S anbefaler, at du får en høreprøve én gang om året, for at holde øje med ændringer af dit høretab.

Kvinde tager en høreprøve for at fastslå

Som skrevet tidligere, kan det ske, at du skal have nye høreapparater, hvis din hørelse er markant forværret. Opdages din forværrelse inden der er gået de 4 år, kan du i nogle tilfælde få nye høreapparater eller søge nyt tilskud, inden de 4 år udløber.
Det er en sundhedsfaglig vurdering, om du er berettiget til at få nye høreapparater eller nyt tilskud.

Tænker du stadig “Hvor ofte skal jeg have nyt høreapparat?”

Vi sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål! Hos HEIMDALL’S mener vi, at det skal være nemt at få høreapparater, derfor har vi ingen ventetid. Vi hjælper dig også med alt det praktiske, laver høreprøven, søger om tilskud og indstiller høreapparatet til dine individuelle behov.

Sammen finder vi den perfekte løsning til dig.

Læs mere om høreapparater.

Kontakt HEIMDALL’S

Du kan booke tid til en konsultation med en af vores hørespecialister via vores online booking kalender her – online booking.

Hvis du er i tvivl om du har brug for høreapparater, kan du med fordel starte med at tage vores online høretest. Vores hørespecialister vil herefter gennemgå dine resultater med dig og vurdere om du har behov for yderligere undersøgelse.

Du kan kontakte HEIMDALL’S kundeservice via chatten (i nederste højre hjørne), på telefon 89 805 505 eller via mail på info@heimdalls.dk.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

HEIMDALL’S / CHOOSE YOUR SOUND

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
image 3
Høretab

Lyden af velvære: Hvordan tidlig opdagelse af høretab kan modvirke depression

Mange overser forbindelsen mellem høretab og mental sundhed, men forskning viser, hvordan tidlig indsats kan ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
186415_Oticon_Polaris_1980_300dpi_(C)_Oticon 1
Høretab

Høretab og demens

Høretab og demens: Forbindelsen og håbet Ny forskning bringer lys til forståelsen af demens og ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
hoere-2048x1362
Høretab

Nedsat hørelse og stress

Stress er desværre en uundgåelig del af mange menneskers liv, men vidste du, at det ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Mand med høreværn
Høretab

Sund hørelse: Sådan beskytter du din hørelse bedst

Forstå din hørelse Din hørelse er en værdifuld sans, der giver dig mulighed for alt ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Stigende støj og skræmmende skader: Flere unge døjer med tidligt høretab

Der ses i øjeblikket en bekymrende udvikling i Danmark. Antallet af unge og voksne mellem ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Salomonsen og Wold bryder tabuet om høretab sammen med hørespecialister på PFA Seniorforum 2024

Hvad siger du?! En sætning, som vi alle kender, men som bliver oftere og oftere ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse