find det høreapparat der passer dig

Typer af høreapparater

Hvilke typer høreapparater findes der?

Høreapparater i dag findes hovedsageligt som digitale høreapparater og findes i to forskellige typer.

Både Bag-øret og I-øret høreapparat kommer i nye  udgaver, kategorier og modeller. De sidste nye høreapparattyper på markedet kaldes ofte mere specielle navne, der læner sig op ad deres specifikke eller unikke egenskaber.

Bag-øret høreapparat

Denne type høreapparat sidder diskret fast bag øret. Bag øret sidder selve mikrofonen, der opfanger lyde og sender dem gennem en tynd slange, der løber fra toppen af øret og ind i øregangen. Dette høreapparat passer til alle typer nedsat hørelse – inklusiv kraftige hørenedsættelser. Høreapparatet fås i flere forskellige farver.

I-øret høreapparat

Denne type høreapparat tilpasses altid specifikt til dig – så pasformen er perfekt.Høreapparatet placeres direkte i øregangen og fås i mange forskellige farver. Et i-øret høreapparart passer til moderate høretab.

Hvilken type høreapparat passer dig?

Høreapparater fås i dag i et væld af forskellige teknologier, designs og farver, så man kan få nøjagtigt det høreapparat og personlige udtryk man ønsker.

Høretabet har dog stor indflydelse på, hvilken type høreapparat man kan bruge og derfor er det vigtigt, at man taler med en professionel hørespecialist omkring sit valg af høreapparater ud fra behov og høretab.  

June E. Fjord
Hørespecialist hos HEIMDALL'S

Bluetooth Høreapparater

De fleste høreapparater i dag indeholder Bluetooth teknologi, der gør at man kan forbinde dem med f.eks. sin mobiltelefon og både modtage opkald og streame musik direkte i ørene.

Siden Bluetooth i høreapparater blev introduceret, har man også udviklet Apps og teknologi til, at man selv kan justere på mange af de funktioner som høreapparaterne er udstyret med.

Du kan også forbindes til  din hørespecialist via en app, som så kan fjernjustere og opdatere dit høreapparat. Dette giver en enorm frihed og fleksibilitet til høreapparatbrugere.

Bluetooth i Oticon More miniRITE høreapparat
Livsstil høreapparater - Phonak Audéo Paradise Life er vandtæt op til 50 cm/1,64 fod

Livsstil høreapparater

Nogle høreapparatsproducenter er også begyndt at eksperimentere med at lave høreapparater, der adskiller sig fra de traditionelle høreapparater som de fleste kender.

Der findes både vandtætte høreapparater med pulsmåler og høreapparater, der ligner moderne earpods.

De er lanceret som såkaldte ”livsstils-høreapparater”, hvor design og funktioner er lavet til dem, der har en bestemt livsstil eller ønsker at skille sig ud.

Usynlige høreapparater

Ønsker du derimod ikke at skille dig ud, findes der flere producenter, der har udviklet på små og meget diskrete høreapparater, der er næsten usynlige høreapparater.

Disse høreapparater sidder inde i øret og er for dig, der måske for første gang skal have høreapparater og ikke ønsker at det er så tydeligt eller for dig, der ikke har et stort høretab.

Usynlige høreapparater der er små høreapparater meget diskrete
Genopladelige høreapparater

Genopladelige høreapparater

Høreapparater med genopladelige batterier er er miljøvenlige og nemme at have med at gøre.  De er for dig, der gerne vil oplade dine batterier, hver nat mens du sover og dermed aldrig løbe tør for strøm på dine høreapparater.

Genopladelige høreapparater findes fra alle større producenter, der også udvikler nye og bedre opladere hele tiden.

Tinnitus høreapparater

Alle nyere høreapparater idag kan anvendes af dig, der lider af tinnitus.

Det kan være forskellige måder, at de forskellige producenter udvikler på deres teknologi, således at de også kan tilbyde tinnitus maskering og dermed afhjælpe tinnitus.

ReSoun one

Digitale eller analoge

Høreapparattyper

De nye høreapparattyper er som nævnt digitale høreapparater og lanceres i mange forskellige modeller og med forskellige teknologiske niveauer, men består i princippet af de samme elementer:

  • En eller flere mikrofoner
  • Forstærker (gør lyden højere)
  • Mikrochip (en signalprocessor)
  • Højttaler
  • Batteri

Hovedkomponenten i digitale høreapparater er computerchipen, der leverer de forskellige teknologiske funktioner såsom støjreduktion, taleforstærkning og retningsbestemmelse af lydbillede.

FAQ - Typer af høreapparater

De mest stillede spørgsmål og svar omkring høreapparater typer.

Få svar på de oftest stillede spørgsmål omkring høreapparater typer.

Finder du ikke det du søger, eller ønsker du yderligere information, så er du altid velkommen til at kontakte HEIMDALL’S Kundeservice på telefon 89 805 505 eller på info@heimdalls.dk.

Du kan også trykke på knappen nedenfor og blive kontaktet af en hørespecialist.

Der findes som nævnt 2 typer af høreapparater. Den i-øret og dem bag-øret. De fem store producenter, der fremstiller høreapparater er Oticon, Phonak, ReSound, Signia og Widex.

Det er helt normalt efterhånden også at typeinddele høreapparater udfra deres funktion eller teknologi specifikation eller udfra anden evne eller egenskab.

Typerne kan hedde:

  • Livsstil høreapparater
  • Bluetooth høreapparater
  • Usynlige høreapparater
  • Tinnitus høreapparater
  • Mikro høreapparater

Analoge høreapparater har et analogt signal og laver en lineær forstærkning af lydbølger, der er konverteret til elektriske signalere. Det vil sige at alle lyde for eksempel bliver forstærket. Det analoge høreapparat har ingen teknologi, der f.eks. kan lave støjreduktion.

De digitale høreapparater er i princippet opbygget på samme måde med en mikrofon, der opfanger lyden og omdanner den til impulser, der sendes til forstærkeren. Herfra øges impulserne og signalet og derefter sendes lyden videre til højtaleren og ind i dit øre.

Chippen i det digitale høreapparat svarer til en lille computer. Det kan foretage forskellig behandling af lyden, da det bruger et logisk kredsløb. Indgangssignalet beregnes med høj præcision og output, da digitale høreapparater konverterer lydbølgerne til specifikke numeriske koder.

Analoge høreapparater produceres stort set ikke længere, da teknologien i de digitale høreapparater er meget bedre til for eksempel støjreduktion, talefokusering og lignende bearbejdninger af lyde.

Der findes ikke en høreapparat type, der er bedre end de andre. Men typisk findes der én høreapparat model, som passer dig bedre end de andre. Det er derfor helt individuelt, hvad der fungerer bedst og lige netop derfor forhandler HEIMDALL’S alle de nye forskellige typer fra de store mærker.

Det er vigtigt at du vælger et høreapparat, der selvfølgelig understøtter dine høretekniske udfordringer bedst muligt og samtidig har alle de nødvendige funktionaliteter, der gør din hverdag nem og bekvem.

Er du i tvivl om hvilke høreapparater der er bedst for dig? Så kontakt vores kundeservice på telefon 89 805 505 eller på info@heimdalls.dk.

Det er individuelt, hvilket høreapparat der passer bedst til dig. Derfor vil vi meget gerne hjælpe dig, så du er sikret at finde det høreapparat der lige netop hjælper dig.

Du kan eventuelt starte med at tage vores online høretest eller booke tid til en telefonisk konsultation. Efter du har taget vores høretest ringer vi til dig, og gennemgår dit resultat.

Her vil du få muligheden for at booke en tid til en gratis høreprøve. Her vil vores hørespecialist tale med dig om din situation, hvad du føler du har brug for og resultatet af høreprøven. Sammen vil I finde det helt rigtige høreapparat, som passer til dig og dine behov. Det er også her, at dit høreapparat bliver individuelt tilpasset til dig.

Prisen på et høreapparat afhænger ofte af kvaliteten.

Der er ikke nødvendigvis kvalitetmæssige forskelle på de forskellige typer imellem, men alle typer findes oftest i forskellige kvalitetstrin,

Hos HEIMDALL’S forhandler vi 3 forskellige teknologiske kvalitetstrin i de fleste af vores typer af de nyeste og bedste høreapparater.

Hos os vil vi gerne gøre det enkelt og give dig en fair pris. Derfor har vi overordnet tre priskategorier. Under hver kategori finder du flere forskellige høreapparater, så du helt selv kan bestemme dit høreapparat.

Du kan betale for dit høreapparat på én gang eller dele betaling op, så du betaler et lavt månedligt beløb. Læs mere og se vores aktuelle priser på høreapparater her.

Indkøbskurv

Få hjælp af vores hørespecialister

Du kan altid ringe til os på 89 805 505.

Hvordan ønsker du at blive kontaktet?

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse