Vi holder åbent hele sommeren og helt uden ventelister. Husk forudgående aftale før dit besøg. Ring til kundeservice på telefon 89 805 505.

Hvad er forskellen på høreapparater?

Er der forskel på høreapparater?


Kigger man helt overordnet og simpelt på det spørgsmål, så er svaret nej. Alle høreapparater er i princippet opbygget på nøjagtig samme måde, hvad angår indvendige og udvendige komponenter; såsom én eller flere mikrofoner, en computerchip, en forstærker, en højttaler og en strømkilde.

Hvad er forskellen på høreapparater?

Kigger vi derimod på kvaliteten og kompleksiteten af disse komponenter, samt hvordan de arbejder sammen, så er der en stor forskel på de forskellige høreapparaters ydeevne. Det betyder helt konkret, at høreapparater af mindre god kvalitet har det meget svært i udfordrende lydmiljøer, som f.eks. en restaurant med dårlig akustik. Hvorimod et godt høreapparat bearbejder lyden på en helt anden måde i et udfordrende lydmiljø og derved leverer et helt andet resultat.

Som udgangspunkt klarer et høreapparat af lav kvalitet sig helt fint i lydmiljøer, som ikke er udfordrende. Det kan f.eks. være klar og tydelig tale, tæt på og inde døre i et rum der ikke er udfordret på akustikken.

Hvis vi ser lidt nærmere på moderne og nye høreapparater, vil man opdage, at selvom høreapparater fra de forskellige producenter er opbygget på samme måde, så er der væsentlige forskelle i den teknologi høreapparatsproducenterne vælger at udstyre deres høreapparater med. Det har stor indflydelse på både ydelsen, høreevnen og den oplevede effekt.


Vælger man et høreapparat fra en af de anerkendte producenter som Oticon, Widex, Signia, Phonak eller GN ReSound er man sikker på at få et høreapparat af høj produktionskvalitet. Alle producenterne har dog høreapparater, som varierer i teknologi, ydelses og prisniveau.

Du kan læse mere om de populære høreapparatmærker her

HEIMDALL’s har udviklet en test, hvor du selv kan opleve de bedste høreapparater og forskellen. Se hvilke høreapparat, der er med i testen.

Høreapparater i dag er meget avancerede.


Der hvor høreapparater i dag for alvor adskiller sig fra hinanden, er hvor god og avanceret den indbyggede computer er til at behandle og forstærke lyden. Høreapparatsproducenter bruger mange millioner kroner årligt på at udvikle teknologi, der skal komme høreapparatsbrugerne til gode.

Høreapparater indeholder typisk flere forskellige former for støjreduktion og avancerede retningsmikrofoner ,der skal forbedre hørelsen i støjende situationer. Typisk vil der også være stor forskel på antallet af kanaler i høreapparatet, som har indflydelse på den lydkvalitet, som brugerne oplever.

De fleste høreapparater i dag indeholder også trådløs teknologi, der gør at man kan koble op til f.eks. sin mobiltelefon både modtage opkald og streame musik direkte i ørene.

Bluetooth høreapparater

Apps til høreapparater findes nu til stort set alle høreapparater, hvor brugerne selv kan justere på mange af de funktioner som høreapparaterne er udstyret med.

En af de store teknologiske gennembrud de sidste par år, er brugen af maskinlæring og kunstig intelligens i høreapparatsudviklingen. Når høreapparaterne i dag er forbundet til internettet, gennem mobiltelefonerne, kan høreapparatsproducenterne indsamle data fra millioner af høreapparatsbrugere. Producenterne kan bruge den indsamlede viden til hurtigt at lancere forbedringer til allerede eksisterende høreapparater, eller bruge det til at udvikle helt nye og endnu bedre høreapparater.

Som forbruger kan det være meget forvirrende at sætte sig ind i alt ny udvikling med mange nye features og det kan hurtigt blive endnu sværere at vide hvilket høreapparat er det helt rigtige.

Hos HEIMDALL’S hjælper vi dig med at navigere gennem denne jungle, og vil give dig uvildig rådgivning omkring de løsninger der vil passe godt til dig og dine behov. Du kan altid bestille tid til en høreprøve og en rådgivningssamtale via vores bookingkalender.

Hvorfor er der stor prisforskel på høreapparater?

Det er både muligt at anskaffe sig høreapparater uden egenbetaling via det offentlige og private. Hvor der via en privat høreklinik, også er mulighed for at vælge de nyeste og bedste høreapparater med egenbetaling, som ligger i flere forskellige prisniveauer. Dette er selvfølgelig også en anerkendelse af at alle brugere ikke nødvendigvis har det samme behov eller økonomisk råderum til kun at købe de absolut bedste høreapparater. Serviceniveauet kan også variere utroligt meget og vi anbefaler derfor at man grundigt undersøger sine muligheder, inden at man vælger høreklinik. Du kan læse mere om hvordan HEIMDALL’S er en anderledes høreklinik her.

Når en høreapparatsproducent lancerer et splinternyt høreapparat, vil de typisk udgive det i flere forskellige teknologiniveauer. En Premium udgave – med alt den bedste og nyeste teknologi, En avanceret udgave – hvor nogle features eller lydkvaliteten er lidt begrænset, en standard udgave – hvor begrænsningerne i lydkvalitet og features er mere begrænset og en basis udgave – hvor kun de mest grundlæggende og simple funktioner i høreapparatet er aktiveret.
I princippet er alle udgaver rent fysisk nøjagtigt det samme høreapparat, men producenterne lægger begrænsninger i ydeevnen på høreapparatet så det passer til det prispunkt, de ønsker at sælge høreapparatet i.

Hos HEIMDALL’S ønsker vi at gøre det nemt for vores kunder. Derfor har vi samlet alle de bedste høreapparater fra alle de store producenter ét sted, til faste lave priser og i tre simple priskategorier. Du kan få et samlet overblik over alle priser her.
Det er enormt vigtigt at du får en god samtale med os, omkring dine ønsker og behov i din høreapparatsbehandling, derved kan vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning for dig.

Begynd med at læse mere om høreapparater hos HEIMDALL’S

Er der forskellige typer af høreapparater?

Grundlæggende skelner man i dag mellem to overordnede typer af høreapparater.

Bag-øret høreapparater – som man placerer bag øret, og hvor en ledning eller en slange fører lyden ind i øret.

I-øret høreapparater – som man placerer inde i øret, i nogle tilfælde en meget diskret og næsten usynlig løsning af høreapparater.

Høretabet har stor indflydelse på hvilken type høreapparat som man kan bruge, derfor er det vigtigt at man taler med en professionel hørespecialist omkring sit valg af høreapparater ud fra behov og høretab. Du kan læse mere om de to typer høreapparater her.

Høreapparater fås også i dag i et væld af farver, så man kan få nøjagtigt det personlige udtryk man ønsker.
Nogle høreapparatsproducenter er også begyndt at eksperimentere med at lave høreapparater som adskiller sig meget fra de traditionelle høreapparater som de fleste kender. Se de nye typer høreapparater her

Der er lanceret såkaldte ”livsstils-høreapparater” hvor designet adskiller sig meget fra de traditionelle høreapparatstyper, og er lavet til dem der ønsker at skille sig ud. Vil du vide mere om disse produkter, sidder vi altid klar på telefon og chat for at svare på din henvendelse.

Der er flere mærker af høreapparater, hvilken er den rigtige for mig?

Hos HEIMDALL’S har vi et stort og bredt udvalg af høreapparater fra alle de største producenter, herunder Oticon, Phonak, Widex, GN ReSound og Signia. Det er de bedste producenter på markedet, og kan hver især tilbyde noget unikt til den enkelte høreapparatsbruger. Alle de bedste producenter er rent teknologisk på niveau med hinanden, men vælger at gribe ting som lydkvalitet, støjreduktion, brugervenlighed og design forskelligt an.

Er man i tvivl omkring valg af høreapparat, tilbyder vi gerne at du afprøver mere end et sæt høreapparater, således kan du låne høreapparaterne med hjem og afprøve dem i vante omgivelser – for at finde det høreapparat der passer dig bedst.

Læs mere om de bedste høreapparatmærker

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
image 3
Høretab

Lyden af velvære: Hvordan tidlig opdagelse af høretab kan modvirke depression

Mange overser forbindelsen mellem høretab og mental sundhed, men forskning viser, hvordan tidlig indsats kan ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
186415_Oticon_Polaris_1980_300dpi_(C)_Oticon 1
Høretab

Høretab og demens

Høretab og demens: Forbindelsen og håbet Ny forskning bringer lys til forståelsen af demens og ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
hoere-2048x1362
Høretab

Nedsat hørelse og stress

Stress er desværre en uundgåelig del af mange menneskers liv, men vidste du, at det ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Mand med høreværn
Høretab

Sund hørelse: Sådan beskytter du din hørelse bedst

Forstå din hørelse Din hørelse er en værdifuld sans, der giver dig mulighed for alt ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Stigende støj og skræmmende skader: Flere unge døjer med tidligt høretab

Der ses i øjeblikket en bekymrende udvikling i Danmark. Antallet af unge og voksne mellem ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Salomonsen og Wold bryder tabuet om høretab sammen med hørespecialister på PFA Seniorforum 2024

Hvad siger du?! En sætning, som vi alle kender, men som bliver oftere og oftere ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse