Vælg de rigtige høreværn

De fleste bruger fra tid til anden høreværn i form af ørepropper, eksempelvis om natten, i flyveren, til koncerter, på fælleskontoret, eller når der arbejdes med gør-det-selv-projekter. Ørepropper – også kaldet in-ear høreværn – kan bruges i mange situationer, og der findes derfor også mange forskellige typer og former med forskellige filtre og dæmpningsværdier. I dette blogindlæg gør vi dig klogere på ørepropper og in-ear høreværn.

Hvad gør ørepropper?

Ørepropper er – som navnet antyder – en form for prop, man sætter i øret for at minimere støj. Ørepropper og høreværn dæmper den lyd, der går via øregangen, men da lyd også transporteres via knoglerne, er det ikke muligt at fjerne lyden totalt.

Den lyddæmpende funktion gør dog ørepropper og høreværn gavnlige i mange forskellige situationer, hvor du har brug for at beskytte dine ører mod støj og dermed også støjskader. Personer, der eksempelvis arbejder med i et støjende miljø såsom en byggeplads, eller som ofte går til koncerter, bør være særligt opmærksomme på at beskytte deres hørelse.

Findes der forskellige slags ørepropper?

Der findes mange forskellige slags ørepropper og in-ear høreværn. Her er fire af de mest udbredte typer:

Skumørepropper

Den klassiske skumøreprop er lavet til at fjerne de lyde, der er mest skadelige for vores ører – de såkaldte højfrekvenslyde. Denne type øreprop har, ved korrekt placering, ofte en høj dæmpningsværdi, hvilket betyder, at de er meget effektive til at dæmpe støjen. Denne øreprop en engangsøreprop, som bør smides ud efter brug.

“Juletræspropper”

Denne type øreprop har fået sit navn, fordi den ligner et lille juletræ. Den fås i mange varianter, der er udviklet til forskellige formål. Der findes blandt andet en version, der er udviklet specielt til koncerter, uden at lyden forringes. Juletræspropper kan rengøres efter brug og genbruges.

Formbare ørepropper i silikone

Denne type øreprop er smart, da du selv kan forme den. Det betyder, at de kan formes helt fladt, så de mest sidder uden på øret. Samtidig ‘klistrer’ de let til huden, så de ikke falder af. Denne type øreprop ofte er bedst i test, når det kommer til de bedste ørepropper til søvn.

Formstøbte ørepropper

Denne type er ikke kun propper men faktiske høreværn, som udvikles specielt til dig på et hørecenter. Her bliver der lavet et aftryk af dit øre, så du får en øreprop, der passer fuldstændig perfekt til dit øre. Det gør, at din øreprop er behagelig at have på, og samtidig giver dig en perfekt beskyttelse. Du vil ikke opleve en forringelse af lyden – blot at lyden bliver dæmpet. Hvis du udsættes for høj støj dagligt – eksempelvis som håndværker – kan et sæt formstøbte ørepropper være en rigtig god investering for din fremtidige hørelse.

I HEIMDALL’S har vi valgt kun at fokusere på de formstøbte høreværn, da vi mener at alle fortjener at få beskyttet deres hørelse bedst muligt. Standard propper kan være svære at placere korrekt og hvis de er fejlplaceret kan man ikke forvente en optimal dæmpning. Du vil ved køb af formstøbte høreværn, få en individuel rådgivning i valg af høreværnstype og en grundig instruktion I brug og vedligeholdelse af høreværn.
Standard propper som skumpropper, juletræer mm. kan købes på apoteker, Matas, og mange dagligvarebutikker.

Hvordan sættes ørepropper korrekt i?

Det er vigtigt, at øreproppen bliver sat korrekt ind i dit øre. Hvis den sidder dårligt, vil den ikke beskytte din hørelse optimalt. I denne forklaring tager vi udgangspunkt i skumørepropper.

Sådan gør du:

Trin 1: Vask dine hænder grundigt.

Trin 2: Rul øreproppen mellem din pege- og tommelfinger, så den bliver tynd.

Trin 3: Stræk din modsatte arm over hovedet og tag fat i øverste del af øret. Træk øret lidt opad og bagud.

Trin 4: Put øreproppen ind i øregangen.

Trin 5: Hold let på enden af øreproppen i omkring 20 sekunder, mens øreproppen udvider sig.

Trin 6: Sidder din øreprop rigtigt? Hvis du kan se øreproppen, når du kigger dig i spejlet, så sidder den ikke langt nok inde i øret. Den er placeret korrekt, når den kun kan ses fra siden.

Tip: Der er en grænse mellem at sætte øreproppen rigtigt og at sætte den for langt inde i øret. Kommer den for langt ind, risikerer du at presse ørevoks tilbage i øret. Læs meget mere om ørevoks her og her.

Vi håber, at du er blevet klogere på ørepropper af at læse dette indlæg. I vores vidensunivers, Academy, kan du læse meget mere om andre emner, der relaterer sig til hørelsen.

Kontakt HEIMDALL’S

Har du problemer med hørelsen? HEIMDALL’S er Danmarks eneste digitale hørecenter, og vi forhandler kun de bedste høreapparater fra de fem største producenter i verden.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for et høreapparat? Så kan du med fordel bruge et par minutter på at tage vores gratis online høretest.

Når du har taget testen, vil du blive kontaktet af én af vores hørespecialister. Sammen med dig vil hørespecialisten gennemgå dine resultater og vurdere, om du har brug for yderligere undersøgelse.

Du kan altid kontakte HEIMDALL’S kundecenter via vores chat (se nederst i højre hjørne på din skærm) på telefon 89 805 505 eller via mail på info@heimdalls.dk.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

HEIMDALL’S / CHOOSE YOUR SOUND

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
DM_Pierc'Ed__PhotoTapioAulu
Høreapparater

Smykker til høreapparater får dig til at skinne

Bryd tabu med dit eget unikke look Smykker til høreapparater Høreapparatsmykker fra DEAFMETAL HEIMDALL’S er …

Group 3Created with Sketch. Read More →
5 rås til at få folk til at få høreapparater
Høretab

Måske du skal have høreapparater?

5 kærlige skub du kan give folk, der hører dårligt Ingen folk kan lide at …

Group 3Created with Sketch. Read More →
pårørende til en med høretab
Høretab

5 Symptomer på permanent høretab

Der er forskellige årsager til høretab og også forskellige symptomer på at din hørelse er …

Group 3Created with Sketch. Read More →
730A3941
Høreapparater

Choose Your Sound Guide

Med ’Choose Your Sound’ er det muligt at afprøve og sammenligne lyden fra 5 af …

Group 3Created with Sketch. Read More →
gode råd til juleaften med høreapparater
Høretab

5 gode høre råd til juleaften

en god juleaften med høreapparater 5 gode høre råd         De fleste …

Group 3Created with Sketch. Read More →
Høreapparat test lyd
Høreapparater

Vælg høreapparater på dine præmisser

Vælg din lyd i dit høreapparat At det skal være nemmere og mere gennemsigtigt at …

Group 3Created with Sketch. Read More →
Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse