Vi holder åbent hele sommeren og helt uden ventelister. Husk forudgående aftale før dit besøg. Ring til kundeservice på telefon 89 805 505.

Gode råd under Corona – med og uden høreapparater

Kommunikation med Corona, høretab, høreapparater og mundbind

I denne artikel vil vi sætte fokus på de problemer, som opstår når vi i samfundet bruger mundbind, har flere digitale møder og generelt kommunikerer på en anderledes måde end den vi er vant til.

Denne artikel er til dig, der har høreapparater under Corona og har opdaget, at det ikke altid er lige nemt med høreapparater og mundbind. Artiklen er også til dig, hvis du har oplevet, at din hørelse måske ikke var lige så god som du troede. Den nye måde vi kommunikerer på har måske klarlagt nogle problematikker du ikke vidste du havde, og vi hjælper dig med gode råd.

Kommunikation og mundbind

I disse tider er kommunikationen i højere grad præget af at være digital eller med mundbind. Men, hvad betyder det for os når vi kommunikerer.
Hvis du er digital kyndig og ikke har eller mistænker et høretab, så er det mest irriterende du måske oplever, at der er problemer med opkoblingen, at den ping-pong, der normalt er ved møder med flere deltagere er besværet eller at det kan være svære at aflæse folks mimik pga. et mundbind.

Men har du et høretab eller mistænker et høretab kan det betyde, at du misser vigtige informationer, ikke kan følge med, ikke kan mundaflæse, bruger unødige mange kræfter på eller kæmper med at forstå, hvad der bliver sagt. Du har oplever helt sikkert flere problemer end en uden høretab, og det kan hurtig blive en frustration. Og især en ny frustration, hvis du inden tiden med digitale møder og mundbind, ikke vidste eller tænkte over du måske har et høretab.

“Jeg har et asymmetrisk høretab så har tendens til at dreje med mit gode ører, så jeg lyttede og kiggede på munden, så det krævede meget koncentration. Men det var ikke noget jeg lagde mærke til, for jeg har gjort det så længe. Det er bare blevet en hverdag. Men nu gør jeg”

Kunde hos HEIMDALL’S

Hjemmearbejde, Corona, høreapparater, mundaflæsning og mundbind

Hjemmearbejde og mundbind

Hvad har det af konsekvenser for arbejdslivet, når hverdagen er præget af hjemmearbejde og digitale møder?

“Ja jeg tror jeg nåede til et punkt, hvor jeg var rigtig god til at mundaflæse. Så hvis jeg ikke kiggede på folk, når de talte til mig, så havde jeg svært ved at høre hvad de sagde, hvis der var en der talte til mig…”

Kunde hos HEIMDALL’S

Sådan siger en kunde hos HEIMDALL’S om hans arbejdssituation, og fortsætter

“Ja corona det er det værste, hvis man har et høretab, men kan jo ikke se dem man taler med.

Kunde hos HEIMDALL’S

Det kan være svært at kommunikere, når arbejdspladsen er blevet digital. Derfor er det vigtigt, at man italesætter ens behov og problemer, så de kan blive løst på en hensigtsmæssig måde. Men det er selvfølgelig ikke lige let for alle, at italesætte det. Hvis du har høreapparater, er det nok lidt nemmere, da dit høretab er “synligt”, hvorimod, hvis du kun mistænker et høretab, kan det være svært at italesætte det, da man skal igennem en erkendelse i forhold til ens høretab.

Men hvad kan du gøre, så dit arbejdsliv bliver forbedret? Forskning har vist, at høretab og trivsel, både i hverdagen og på arbejdet, hænger sammen. Derfor er det vigtigt, at du får styr på din hørelse, så trivslen ikke bliver påvirket af den. Mange er påvirket af Coronarestriktionerne og føler, at det går udover deres humør, trivsel og dagligdag, så lad ikke din hørelse være med til at forstærke dette. Læs mere om konsekvenserne af et høretab her.

Mundaflæsning og mundbind

Rigtig mange med større eller mindre hørenedsættelse eller høretab/døvhed mundaflæser, når de taler med folk. De mundaflæser for bedre at kunne forstå, hvad der bliver sagt samt at aflæse, hvilket humør personen er i. Munden er et vigtigt redskab i forståelsen af, hvad den anden person siger, men hvad sker der, når munden pludselig er dækket til?

“Jeg oplevede mange situationer, hvor jeg kompenserede med at mundaflæse samtidig.”

Kunde hos HEIMDALL’S

Sådan fortæller en kunde om, hvordan han kommunikerede førhen. Men nu har han haft svært ved at forstå, hvad folk har sagt til ham, fordi han ikke altid har mulighed for at mundaflæse.

Mundbind kan gøre det hele lidt svært, men der findes alternativer til mundbindet. Visir eller mundbind med visir findes, og kan gøre kommunikationen meget lettere. Det er ikke muligt at bede personer i det offentlige rum om at tage et visir på, men opfordre din familie og venner til det. Det sikrer dig, at din kommunikation med dem du holder allermest af ikke forværres.

Mundbind og det offentlige rum

Der skal bruges mundbind i det offentlige rum, når det er indendørs eller i den kollektive transport. Mange serviceerhverv ved, hvor vigtigt det er at kommunikere ansigt til ansigt. Derfor vælger flere og flere at udstyre deres medarbejder med visir fremfor mundbind. Det gør det nemmere at kommunikere og forstå hinanden. Vi håber, at flere og flere med servicefunktioner i det offentlige rum vil bruge visir, så alle kan kommunikere med hinanden uden problemer.

Gode råd

Hvis det er muligt, kan du gøre følgende for at forbedre din muligheder for bedre at kunne kommunikere,
– bede andre om at tale højt og tydeligt
– optage møder og samtaler, så du kan høre det efterfølgende
– sidde i omgivelser med så meget ro som muligt, så du ikke bliver forstyrret af andre lyde
– sikre dig, at din computer/telefon m.fl. er skruet helt op og at lyden er af god kvalitet
– sikre dig, at dine høreapparater er af højeste kvalitet og har de nyeste digitale funktioner
– tag vores online høretest lige her

Vidste du, at der findes høreapparater med indbygget mundbindsfunktion, der gør det lettere for dig at høre folk tale, når de har mundbind på under Corona?

Hvordan du tager dit mundbind af – Corona og høreapparater

I videoen nedenfor, viser vi dig, hvordan du tager dit mundbind af, så du ikke taber dine høreapparater.
Læs mere om mundbind og høreapparater her.

Kontakt HEIMDALL’S om dit høretab

Du kan booke tid til en konsultation med en af vores hørespecialister via vores online booking kalender her: Online booking.

Hvis du er i tvivl om du har brug for høreapparater, kan du med fordel starte med at tage vores online høretest. Vores hørespecialister vil herefter gennemgå dine resultater med dig og vurdere om du har behov for yderligere undersøgelse.

Du kan kontakte HEIMDALL’S kundeservice via chatten (i nederste højre hjørne), på telefon 89 805 505 eller via mail på info@heimdalls.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

HEIMDALL’S / CHOOSE YOUR SOUND

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
image 3
Høretab

Lyden af velvære: Hvordan tidlig opdagelse af høretab kan modvirke depression

Mange overser forbindelsen mellem høretab og mental sundhed, men forskning viser, hvordan tidlig indsats kan ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
186415_Oticon_Polaris_1980_300dpi_(C)_Oticon 1
Høretab

Høretab og demens

Høretab og demens: Forbindelsen og håbet Ny forskning bringer lys til forståelsen af demens og ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
hoere-2048x1362
Høretab

Nedsat hørelse og stress

Stress er desværre en uundgåelig del af mange menneskers liv, men vidste du, at det ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Mand med høreværn
Høretab

Sund hørelse: Sådan beskytter du din hørelse bedst

Forstå din hørelse Din hørelse er en værdifuld sans, der giver dig mulighed for alt ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Stigende støj og skræmmende skader: Flere unge døjer med tidligt høretab

Der ses i øjeblikket en bekymrende udvikling i Danmark. Antallet af unge og voksne mellem ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Salomonsen og Wold bryder tabuet om høretab sammen med hørespecialister på PFA Seniorforum 2024

Hvad siger du?! En sætning, som vi alle kender, men som bliver oftere og oftere ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse