fbpx

De tre primære typer af høretab

Primære typer af høretab

Høretab forekommer når der er en defekt eller beskadigelse af høresystemet. Det resulterer i en nedsat overførsel af lyd til hjernen. Vi har i nedenstående artikel lavet et overblik over de tre primære typer af høretab: sensorineuralt, konduktivt og kombineret.

De 3 typer af høretab kan afhjælpes af HEIMDALL'S.

Sensorineuralt høretab

Sensorineuralt høretab, er den mest almindelige høretabs type. Den forekommer, når det indre øre eller nervebanerne er beskadiget. Sensorineuralt høretab er generelt permanent, men kan, afhængig af årsagen, være midlertidig. 

Sensorineuralt høretab kan være medfødt eller erhvervet. Høretabet kan være udløst af en eller flere faktorer, såsom støjeksponering, arvelige årsager, bivirkninger grundet lægemidler eller aldersrelateret høretab. 

Et sensorineuralt høretab kan ofte behandles med høreapparater.  

Tegn på sensorineuralt høretab:
– Det er svært, at skelne tale i samtaler med mere end to personer
– Det er svært, at skelne tale i telefon eller på TV, selvom volumen øges
– Det er svært, at opfange tale og mundtlige informationer, når der er baggrundsstøj
– Lyse toner kan være svære at opfange og forstå
– Kraftige lyde kan være ubehagelige
– Susen for ørerne (tinnitus) er ikke ualmindeligt ved denne type af høretab

Konduktivt høretab

Når det ydre øre og mellemøret ikke kan lede lyden korrekt, kalder man det for et konduktivt høretab. Høretabet opstår, fordi lyden ikke uhindret kan passere igennem øregangen eller mellemøret. 

Konduktivt høretab kan bl.a. være udløst af betændelse i mellemøret, ørevoks, otosklerose, hul på trommehinden eller misdannelser af det ydre øre. Et konduktivt høretab er ikke nødvendigvis permanent og kan ofte afhjælpes medicinsk eller kirurgisk.

Kombineret høretab

Kombineret høretab er en kombination af både sensorineuralt og konduktivt høretab. Kombineret høretab behandles medicinsk/kirurgisk og/eller med høreapparater.

Lider du af en af de 3 typer af høretab?

Lider du af en af de 3 typer af høretab, vil vi meget gerne hjælpe dig til bedre hørelse og livskvalitet.

Kontakt HEIMDALL’S kundeservice allerede i dag via chatten (i nederste højre hjørne), på telefon 89 805 505 eller via mail på info@heimdalls.dk.

Du kan også selv booke en tid til en konsultation via vores Online booking eller tage en online høretest – og få resultatet med det samme.

HEIMDALL’S / CHOOSE YOUR SOUND

Andre relevante artikler:

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse. Ved fortsat at bruge vores websted accepterer du vores Cookiepolitik.

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse