Myter om høretab

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

De mange myter om høretab lever desværre i bedste velgående – det ønsker vi i HEIMDALL’S at ændre på. Vi har glade kunder i alle aldre og med vidt forskellige historier.

I denne artikel kan du læse lidt om de mest udbredte myter.

Det er kun ældre mennesker der har nedsat hørelse.

Nej. Det er denne myte om høretab, som vi møder oftest. I Danmark har ca. 800.000 mennesker et høretab, hvoraf det anslås at hver 6. dansker over 18 år har et høretab og at 25% i alderen 50-64 år oplever udfordringer med hørelsen. Et høretab kommer derfor i alle former og i alle aldersgrupper.

Jeg har kun brug for ét høreapparat.

Langt de fleste har høretab på begge ører. De har derfor brug for to høreapparater, for at få de bedst mulige forudsætninger for at høre. At høre med begge ører er vigtigt for evnen til at retningshøre og skelne særligt i selskab og baggrundsstøj. Din hjerne har brug for det fulde input, for at kunne bearbejde og forstå lydene fuldt ud. Hvis du er døv på det ene øre og derfor ikke kan bruge høreapparat på det øre, kan du tilbydes en løsning hvor lyden ledes til det hørende høre.

Det er kun høje lyde der kan skade din hørelse.

Nej, men højfrekvente lyde er mere skadelige for hørelsen end lavfrekvente lyde. Lyd med samme totalniveau, kan altså have forskellig frekvenssammensætning og dermed helt forskellige skade risici. Desværre ses stigende tendens til høreskader fra musik. Mange tror fejlagtigt at hvis lydkvaliteten er god og lyden ikke er ubehagelig så kan den ikke være skadelig. Hvor stor påvirkning støj har på hørelsen kan ud over frekvenssammensætning og varighed, afhænge af blandt andet genetik, medicin og fysiske forhold som f. eks. vibrationer.  

Mit høretab kan ikke afhjælpes.

Som oftest kan et høretab afhjælpes med høreapparater og evt. høretekniske hjælpemidler. Teknologien i høreapparaterne er i en rivende udvikling og der introduceres hele tiden nye funktioner, som kan afhjælpe et høretab. De nyeste høreapparater kan dermed hjælpe alle med både et mindre høretab, til et kraftigt høretab. I sjældne tilfælde er høretabet og eller skelneevnen så påvirket, at et almindelig høreapparat ikke er tilstrækkeligt og der henvises til anden behandling.

Mit høretab er ikke slemt nok til at bruge høreapparater.

Det er meget svært selv at afgøre om ens hørelse er påvirket så meget at det er aktuelt med et høreapparat. Det er det fordi ”vi ikke ved hvad vi ikke hører, for så havde vi hørt det”. Derfor er det oftest de pårørende som opdager et potentielt høretab først. Vi oplever desværre alt for ofte at en person med høretab skubber beslutningen om at blive testet med argumentet ”jeg kan godt høre, hvis bare du ikke mumler”.  Det tager typisk 5-7 år at erkende om man har et høretab og det kan have en lang række alvorlige og negative konsekvenser. Der ses en sammenhæng mellem blandt andet isolation, depression, udmattelse, stress, demens og et ubehandlet høretab.

Tag vores online høretest, hvis du er i tvivl om du har nedsat hørelse, eller book tid til en høreprøve i klinikken her.

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
Hvad er forskellen på høreapparater
Høretab

Hvad er forskellen på høreapparater?

Er der forskel på høreapparater? Kigger man helt overordnet og simpelt på det spørgsmål, så …

Group 3Created with Sketch. Read More →
gratis at få høreapparat?
Høretab

Er det gratis at få høreapparat?

Er det gratis at få høreapparat? Ja, det kan være gratis at få høreapparat – …

Group 3Created with Sketch. Read More →
Heimdalls_18
Høreklinik

5 grunde til at vælge HEIMDALL’S

Hvad er inkluderet i prisen hos HEIMDALL’S? Hvad sker der hvis mine høreapparater går i …

Group 3Created with Sketch. Read More →
Boris Heimdall
Høretab

Min historie med høreapparater

Læs Boris’ historie om hvordan det var at erkende sit høretab og ikke at kunne …

Group 3Created with Sketch. Read More →
730A3401
Høretab

Bliv klogere på nedsat hørelse – og test din egen

Tusindvis af danskere lider af høretab – og eftersom høreproblemer kan føre til en forværret …

Group 3Created with Sketch. Read More →
Heimdalls_16
Høretab

Guide om tinnitus

Hvad er det? Hvorfor får vi det? Hvad kan vi gøre ved det? Tinnitus er …

Group 3Created with Sketch. Read More →
Shopping Cart

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse