Vi holder åbent hele sommeren og helt uden ventelister. Husk forudgående aftale før dit besøg. Ring til kundeservice på telefon 89 805 505.

Myter om høretab

De mange myter om høretab lever desværre i bedste velgående – det ønsker vi i HEIMDALL’S at ændre på. Vi har glade kunder i alle aldre og med vidt forskellige historier.

I denne artikel kan du læse lidt om de mest udbredte myter.

Det er kun ældre mennesker der har nedsat hørelse

Nej. Det er denne myte om høretab, som vi møder oftest. I Danmark har ca. 800.000 mennesker et høretab, hvoraf det anslås at hver 6. dansker over 18 år har et høretab og at 25% i alderen 50-64 år oplever nedsat hørelse. Et høretab kommer derfor i alle former og i alle aldersgrupper.

Bliv klogere på nedsat hørelse

Jeg har kun brug for ét høreapparat

Langt de fleste har høretab på begge ører. De har derfor brug for to høreapparater, for at få de bedst mulige forudsætninger for at høre. At høre med begge ører er vigtigt for evnen til at retningshøre og skelne særligt i selskab og baggrundsstøj. Din hjerne har brug for det fulde input, for at kunne bearbejde og forstå lydene fuldt ud. Hvis du er døv på det ene øre og derfor ikke kan bruge høreapparat på det øre, kan du tilbydes en løsning hvor lyden ledes til det hørende høre.

Det er kun høje lyde der kan skade din hørelse

Nej, men højfrekvente lyde er mere skadelige for hørelsen end lavfrekvente lyde. Lyd med samme totalniveau, kan altså have forskellig frekvenssammensætning og dermed helt forskellige skade risici. Desværre ses stigende tendens til høreskader fra musik. Mange tror fejlagtigt at hvis lydkvaliteten er god og lyden ikke er ubehagelig så kan den ikke være skadelig. Hvor stor påvirkning støj har på hørelsen kan ud over frekvenssammensætning og varighed, afhænge af blandt andet genetik, medicin og fysiske forhold som f. eks. vibrationer.  

Mit høretab kan ikke afhjælpes

Som oftest kan et høretab afhjælpes med høreapparater og evt. høretekniske hjælpemidler. Teknologien i høreapparaterne er i en rivende udvikling og der introduceres hele tiden nye funktioner, som kan afhjælpe et høretab. De nyeste høreapparater kan dermed hjælpe alle med både et mindre høretab, til et kraftigt høretab. I sjældne tilfælde er høretabet og eller skelneevnen så påvirket, at et almindelig høreapparat ikke er tilstrækkeligt og der henvises til anden behandling.

Mit høretab er ikke slemt nok til at bruge høreapparater

Det er meget svært selv at afgøre om ens hørelse er påvirket så meget at det er aktuelt med et høreapparat. Det er det fordi ”vi ikke ved hvad vi ikke hører, for så havde vi hørt det”. Derfor er det oftest de pårørende som opdager et potentielt høretab først. Vi oplever desværre alt for ofte at en person med høretab skubber beslutningen om at blive testet med argumentet ”jeg kan godt høre, hvis bare du ikke mumler”. Det tager typisk 5-7 år at erkende om man har et høretab og det kan have en lang række alvorlige og negative konsekvenser. Der ses en sammenhæng mellem blandt andet isolation, depression, udmattelse, stress, demens og et ubehandlet høretab.

Tag vores online høretest, hvis du er i tvivl om du har nedsat hørelse, eller book tid til en høreprøve i klinikken her.

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
image 3
Høretab

Lyden af velvære: Hvordan tidlig opdagelse af høretab kan modvirke depression

Mange overser forbindelsen mellem høretab og mental sundhed, men forskning viser, hvordan tidlig indsats kan ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
186415_Oticon_Polaris_1980_300dpi_(C)_Oticon 1
Høretab

Høretab og demens

Høretab og demens: Forbindelsen og håbet Ny forskning bringer lys til forståelsen af demens og ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
hoere-2048x1362
Høretab

Nedsat hørelse og stress

Stress er desværre en uundgåelig del af mange menneskers liv, men vidste du, at det ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Mand med høreværn
Høretab

Sund hørelse: Sådan beskytter du din hørelse bedst

Forstå din hørelse Din hørelse er en værdifuld sans, der giver dig mulighed for alt ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Stigende støj og skræmmende skader: Flere unge døjer med tidligt høretab

Der ses i øjeblikket en bekymrende udvikling i Danmark. Antallet af unge og voksne mellem ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
HEIMDALL'S Hørecenter
Høretab

Salomonsen og Wold bryder tabuet om høretab sammen med hørespecialister på PFA Seniorforum 2024

Hvad siger du?! En sætning, som vi alle kender, men som bliver oftere og oftere ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse