Måske du skal have høreapparater?

5 kærlige skub du kan give folk, der hører dårligt

Ingen folk kan lide at få at vide, at de har et høreproblem – men er du i de omstændigheder, at du kender en person, som du mener ville have gavn af at anskaffe sig høreapparater, så kommer der her 5 omsorgsfulde måder du kan sige det på.

1.

Har du problemer med hørelse vil du oftest give dine omgivelser skylden. Den støjende baggrundslarm eller at folk taler i munden på hinanden. Du vil trække dig tilbage og væk fra svære lyttesituationer og i sidste ende sidder du måske blot derhjemme for at undslippe konfrontationen med dit høretab.

Fortæl vedkommende, at du godt kan forstå, at det er svært at høre i sådanne situationen, men at nogle af de nyeste høreapparater i dag anvender teknologi, der er specieldesignet til at forbedre lytte og taleforståelsen i svære lydmiljøer.

2.

Et høretab udvikler sig langsomt over årene – og nogle bemærker det ikke før det er virkelig svært. Selvom du godt selv kan fornemme at du har brug for høreapparater, tænker du måske, at det ikke er så slemt endnu. Du kan klare dig ved at skrue op for tv, lade som om du hører hvad folk siger eller sige til folk, at det er fordi at de mumler og skal tale højere.

Fortæl vedkommende, at du synes det kunne være rart, hvis han kunne høre alt hvad du siger. At hans hørenedsættelse også nedsætter jeres kommunikation. Faktisk har det i et amerikansk studie vist sig, at det virker 20% bedre at vende den helt om og fokusere på den negative konsekvens. F.eks. at det ender med at du ikke gider tale med ham.

3.

Hørenedsættelse er ofte associeret med høj alder og der findes fordomme om de kognitive evner hos høreapparatbrugere. Du synes måske også at det går ud over din forfængelighed, hvis du skal have noget siddende i øret.

Fortæl vedkommende, at det faktisk er en myte at de kognitive evner er forværret hos høreapparatbrugere. Det er snarere sådan, at du med hørenedsættelse skal anstrenge dig mere for at høre og du slider på dine kognitive evner og at du f.eks. lettere kan få demens symptomer, hvis du ikke anskaffer dig høreapparater. Fortæl også, at folk generelt ligeglade med at du har noget siddende i eller bag øret. De er optaget af alt andet end at kigge på dine øre.

4.

Du vil ofte prøve at retfærdiggøre over for dig selv og andre, hvorfor du ikke bare køber nogle høreapparater. Et argument, der tit bliver brugt, er at høreapparater er besværlige og dyre.

Fortæl vedkommende, at du godt er klar over,at der er en udgift til høreapparater, men at du mener det kan betale sig. Du kan fortælle om de løsninger der findes, hvor du f.eks. betaler månedsvis og på den måde kan få et sæt af de bedste høreapparater fra få hundrede kroner om måneden. Beregn eventuel prisen sammen med vores Prisberegner. Du kan også fortælle, at man kan få høreapparater på prøve og teste dem af hjemme inden at man køber dem. Der er mange muligheder hos HEIMDALL’S

5.

Der er ingen, der synes det er sjovt at have et problem. Hørenedsættelse er ingen undtagelse. Men fordi der ikke er så meget mode og design omkring høreapparater, som der f.eks. er med briller, og høretab stadig er et meget tabubelagt område, så kan det være svært at tage af sted og få lavet en høreprøve og prøve høreapparater

Foreslå vedkommende at I begge tager en online høretest. Du får et svar med det samme og det kan være udgangspunkt for at snakke om høretabet som et faktum. Du kan derefter tilbyde at tage med til ørelægen. Det er altid godt at få en professional mening om sit høretab. Og de fleste vil være mere tilbøjelig til at følge en ørelæges anbefalinger.   

Hvis intet af ovenstående hjælper din kære på vej mod høreapparater – og du ikke vil give op. Så kan du også prøve at namedroppe lidt og fortælle at f.eks. både Bill Clinton, Whoppi Goldberg og Eric Clapton bruger høreapparater. Af danske kendte personligheder kan du nævne Lisbeth Dahl, Morten Olsen og Sep Piontek.

Hos HEIMDALL’S er vores største mission at forbedre livskvaliteten hos folk med høretab. Og derfor er det vigtigt at blive klogere på netop dit høretab – og det gør vi i første omgang med en høretest. 

Tag vores online høretest

Med vores online høretest kan du starte rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo.

Testen tager ca. 5 min. og kræver ikke andet end rolige omgivelser og et sæt almindelige høretelefoner.

Det er naturligvis gratis og uforpligtende at tage høretesten

Telefonisk konsultation

Book tid til en telefonisk konsultation og bliv ringet op af én af vores hørespecialister. Her vil vi tage til en snak omkring dine oplevede udfordringer og afdække dit præcise behov, samt hvordan vi kan hjælpe dig med dine høreudfordringer.

Connie Irene Andersen, Audiologisk ansvarlig

Hvor godt hører du?

Start rejsen mod bedre hørelse hjemmefra og i dit helt eget tempo. Tag vores online høretest og få svaret på under 5 min.

Vores høretest består af

Har du brug for hjælp?

HEIMDALL'S Kundeservice
Andre relevante artikler
DM_Pierc'Ed__PhotoTapioAulu
Høreapparater

Smykker til høreapparater får dig til at skinne

Bryd tabu med dit eget unikke look Smykker til høreapparater Høreapparatsmykker fra DEAFMETAL HEIMDALL’S er ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
pårørende til en med høretab
Høretab

5 Symptomer på permanent høretab

Der er forskellige årsager til høretab og også forskellige symptomer på at din hørelse er ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
730A3941
Høreapparater

Choose Your Sound Guide

Med ’Choose Your Sound’ er det muligt at afprøve og sammenligne lyden fra 5 af ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
gode råd til juleaften med høreapparater
Høretab

5 gode høre råd til juleaften

en god juleaften med høreapparater 5 gode høre råd         De fleste ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Høreapparat test lyd
Høreapparater

Vælg høreapparater på dine præmisser

Vælg din lyd i dit høreapparat At det skal være nemmere og mere gennemsigtigt at ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Widex Remote Link 2
Høreapparater

Alt det praktiske omkring dine høreapparater

Der kan være en del praktik forbundet med høreapparater. Der er både vedligehold af selve ...
Group 3Created with Sketch. Read More →
Indkøbskurv

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse