fbpx

Hvordan opstår et pludseligt høretab?

Pludseligt høretab

Det sker, at personer uden forvarsel oplever et pludseligt tab af hørelse. Betegnelsen et pludseligt høretab bruges, når hørelsen reduceres betydeligt og over relativ kort tid – som regel i løbet af nogle timer eller få dage.

Hvorfor opstår pludseligt høretab?

Et høretab kan opstå pludseligt og være både ubehageligt og bekymrende, men er typisk ikke farligt eller vedvarende. I langt de fleste tilfælde vil høretabet være meget kortvarigt, typisk fra få minutter til få timer, og har ofte en naturlig forklaring.
Hvis høretabet varer i længere tid end de få timer, skal du søge læge. Det kan oftest skyldes en ophobning af ørevoks, som danner en voksprop. Det kan også skyldes en virusinfektion, en forstyrrelse i blodforsyningen til øresneglen, støjskader, et hovedtraume.

For langt de fleste, som oplever et pludseligt høretab, vil hørelsen komme igen efter nogle timer eller få dage. Der findes dog enkelte tilfælde, hvor et pludseligt høretab, kan være starten på en gradvis reduktion af hørelsen. 

Lider du af pludseligt høretab?

Hvad kan jeg gøre?

Det altid vigtigt at blive undersøgt af en læge, for at få undersøgt hvad dit høretab skyldes. En samtale og en undersøgelse hos din læge, kan være med til at afklare, hvad årsagen til dit pludselige høretab er og om der evt. findes en behandling.

Du kan booke tid til en konsultation med en af vores hørespecialister via vores online booking kalender her: Online booking.

Hvis du er i tvivl om du har brug for høreapparater, kan du med fordel starte med at tage vores online høretest. Vores hørespecialister vil herefter gennemgå dine resultater med dig og vurdere om du har behov for yderligere undersøgelse.

Du kan kontakte HEIMDALL’S kundeservice via chatten (i nederste højre hjørne), på telefon 89 805 505 eller via mail på info@heimdalls.dk.

  • Vi sidder klar til at hjælpe dig!

HEIMDALL’S / CHOOSE YOUR SOUND

Andre relevante artikler:

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse. Ved fortsat at bruge vores websted accepterer du vores Cookiepolitik.

Skal vi tage en snak?

Lad os tage en uforpligtende snak om din hørelse