fbpx

FAQ - Oftest stillede spørgsmål

Hvad er en FAQ?

FAQ er en forkortelse af “Frequently Asked Questions”, som på dansk betyder “Ofte stillede spørgsmål”. For at gøre det nemmere for dig som kunde, at få svar på dine spørgsmål har vi samlet de ofte stillede spørgsmål her.
På denne side kan du forhåbentlig få svar på dine spørgsmål, hvis ikke, sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig via chatten (tryk på ikonet i nederste højre hjørne), på tlf. 89 805 505 eller på mail info@heimdalls.dk.

 

Har jeg brug for et høreapparat?

Vi hjælper dig med at finde ud af, om du har brug for et høreapparat. Det første vi anbefaler er, at du starter med at tage vores online høretest, hvis du er i tvivl om du har et høretab. Hvis du tager vores online høretest vil vi efterfølgende kontakte dig, og gennemgå dit resultat. Hvis det vurderes, at du har et høretab, vil vi sammen finde den bedste løsning til dig.

 

Kan jeg få offentligt tilskud til mit høreapparat?

Du kan som kunde, hos en privat høreklinik eller hos HEIMDALL’S, opnå tilskud fra staten.
Hos HEIMDALL’S
ordner vi alt og hjælper dig med at søge tilskud, så du ikke skal ikke bekymre dig om noget.

Følgende betingelser skal opnås for at få tilskud fra staten: 

  • Du skal være over 18 år. 
  • Du må ikke have modtaget høreapparater, helt eller delvist betalt af det offentlige, indenfor de sidste 4 år. 
  • Du skal have en henvisning fra en øre-næse-halslæge, hvis det er første gang du skal have høreapparater. Du behøver ikke at have været hos en ørelæge inden du kontakter HEIMDALL’S.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan vi også hjælpe dig med at søge om tilskud derigennem.

 

Hvor meget kan jeg få i offentligt tilskud til mit nye høreapparat?

Pr. 1. januar 2020 lyder tilskuddet til ét høreapparat er på 4.159 kr. – og tilskuddet til to høreapparater er på 6.537 kr.

Hvad koster et høreapparat?

Prisen på et høreapparat afhænger ofte af kvaliteten. Hos HEIMDALL’S forhandler vi kun de nyeste og bedste høreapparater.
Hos os vil vi gerne gøre det enkelt og give dig en fair pris. Derfor har vi overordnet tre priskategorier. Under hver kategori finder du flere forskellige høreapparater, så du helt selv kan bestemme dit høreapparat.
Du kan betale for dit høreapparat på én gang eller dele betaling op, så du betaler et lavt månedligt beløb over 48 måneder, uden ekstra omkostninger. Læs mere og se vores aktuelle
priser på høreapparater her.

 

Hvilket høreapparat passer til mig?

Det er individuelt, hvilket høreapparat der passer bedst til dig. Derfor vil vi meget gerne hjælpe dig, så du er sikret at finde det høreapparat der lige netop hjælper dig. Du kan eventuelt starte med at tage vores online høretest eller booke tid til en telefonisk konsultationEfter du har taget vores høretest ringer vi til dig, og gennemgår dit resultat. Her vil du få muligheden for at booke en tid til en gratis høreprøve. Her vil vores hørespecialist tale med dig om din situation, hvad du føler du har brug for og resultatet af høreprøven. Sammen vil I finde det helt rigtige høreapparat, som passer til dig og dine behov. Det er også her, at dit høreapparat bliver individuelt tilpasset til dig.

 

Hvorfor skal jeg have en høreprøve i en fysisk høreklinik?

Ifølge dansk lovgivning er det et krav at få lavet en fysisk høreprøve. Derfor er det nødvendigt, at vi ser dig én enkelt gang i vores klinik, og herefter klarer vi alt andet online, medmindre du har brug for vi kommer til dig. Vores høreprøve er gratis og helt uforpligtende.

 

Hvad er forskellen på en høreprøve og høretest?

En høreprøve bruges som diagnostisk evaluering af din hørelse.
Der er en række standarder til udstyr og teknik, som skal overholdes, for at kunne lave en høreprøve. Disse standarder lever HEIMDALL’S op til, da vi benytter det bedste audiologiske udstyr.

En høretest kan ikke bruges som en diagnostisk evaluering af din hørelse.
Den fungerer kun som en guide og kan ikke stå alene. Hvis du mistænker et høretab skal du tage kontakt til din læge, som kan give dig en henvisning. Imellem tiden kan du booke tid til en høreprøve hos HEIMDALL’S, så undgår du ventetiden, der kan forekomme hos en specialist.

 

Hvorfor skal jeg have et medlemskab hos HEIMDALL’S?

Det er en god idé at få et HEIMDALL’S medlemskab. Med et medlemskab er du garanteret de bedste priser på branchens bedste høreapparaterden bedste rådgivning og 10% rabat på tilbehør i webshoppen.

 

Hvad koster et medlemskab hos HEIMDALL’S?

Et medlemskab hos HEIMDALL’S koster kun 69 kr. om måneden. Som medlem af HEIMDALL’S, er du garanteret en række fordele som bl.a. høreapparater til medlemspriser, ubegrænsede fjernjusteringer og personligt on-boarding forløb. Vi møder dig der hvor du er.

 

Hvad får jeg ud af mit medlemskab hos HEIMDALL’S?

Når du har et medlemskab hos HEIMDALL’S får du de bedste høreapparater, til de bedste priser. Herudover får du support og fjernjusteringer af dit høreapparat uanset hvor i verden du befinder dig. Medlemskabet giver dig samtidig 10% rabat på tilbehør i webshoppen. 

 

Hvornår skal jeg få undersøgt min hørelse?

Det er en god idé at få undersøgt din hørelse, hvis det begynder at knibe med at følge med i samtaler. Hvis du synes at folk omkring dig er begyndt at mumle i stedet for at tale højt og tydeligt. Hvis du må skrue unaturligt højt op for TV/radio og du begynder at have svært ved at føre en samtale i telefonen. Ofte er omgivelserne de første til at bemærke et høretab, så vær ekstra opmærksom på, hvis de siger, at din hørelse har ændret sig.

Hvor ofte skal jeg få foretaget en høreprøve?

Det er en god idé at få foretaget en høreprøve én gang årligtRegelmæssig høreprøve gør det muligt at følge udviklingen, så du kan reagere i tide ved forandringer i din hørelse. En høreprøve hos HEIMDALL’S er gratis og helt uforpligtende.

 

Hvad koster det at få lavet en høreprøve?

Det er gratis og helt uforpligtende at få en høreprøve hos HEIMDALL’S.
Hvis du forinden har taget vores høretest, vil du blive kontaktet for at finde tid til en gratis høreprøve.
Har du allerede høreapparat eller mistænker du et høretab, kan du allerede book tid til en telefonisk konsultation, hvor vi sammen aftaler det næste forløb og tid for din gratis høreprøve. Du finder vores online booking her.

 

Kan min hørelse blive reetableret?

Et høretab skyldes, at hårcellerne i det indre øre med tiden bliver beskadigede og da de ikke kan reetableres, er et høretab permanent.
90% af alle høretab kan dog behandles ved hjælp af høreapparater, så det er muligt at bevare livskvaliteten på trods af et høretab.

 

Skal jeg have et eller to høreapparater?

Hvis du har fået konstateret høretab på begge ører, så har du brug for to høreapparater. Ved aldersbetinget eller støjrelateret hørenedsættelse, rammes begge ører som regel lige hårdt. 

Selvom høretab oftest rammer begge ører, er det dog ikke usædvanligt at kun det ene øre er ramt eller at de to ører har forskellige grader af hørenedsættelse. Ved hjælp af en høreprøve, vil vores hørespecialist kunne hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning, der passer til dig og dine behov.

 

Hvor længe kan jeg bruge det samme høreapparat?

Et høreapparat forventes at kunne holde i 4 år. Men der er er flere parametre du skal være opmærksom på, når du overvejer om du skal udskifte dine gamle høreapparater.

Lever dine gamle høreapparater stadig op til dit behov eller er det værd at skifte til nyere og bedre teknologi? 

For at fungere optimalt, kræver høreapparater jævnligt vedligeholdelse. Uden vedligeholdelse, vil dine høreapparaters ydeevne gradvist forringes. Mikrofoner, højtalere og andre komponenter vil med tiden stoppe til med ørevoks, støv og fugt. Dine høreapparaters levetid forlænges markant, hvis du vedligeholder dem jævnligt. Vi anbefaler at du gør det til en vane at vedligeholde dine høreapparater.

 

Skal der skiftes batteri i mine høreapparater?

Batterierne i dine høreapparater holder typisk mellem 3-10 dage, afhængig af størrelsen på batteriet og høreapparatets ydelse.
Levetiden på batterierne er også afhængig af brug. Med mange af de nye høreapparater er teknologien så avanceret, at du kan koble dem til dit TV eller din smartphone, så lyden kommer direkte fra høreapparatet og ikke gennem omgivelserne. Den funktion bruger selvfølgelig mere strøm end hvis du får lyden gennem omgivelserne.

 

Hvilket batteri skal jeg vælge til mine høreapparater?

Et genopladeligt batteri kan man, som ordet fortæller, lade op igen og igen. Det er smart, hvis du benytter mange af de nye funktioner, eller på anden måde har svært ved at skifte batteri i dit høreapparat.
Vælger du et høreapparat med et batteri som skal udskiftes, kommer de med posten, så du altid har dem.
Der er mange fordele og ulemper ved begge løsninger, så det er helt op til dig, hvad du føler er bedst.

 

Kontakt HEIMDALL'S for vejledning omkring høreapparater og offentligt tilskud
Fandt du ikke hvad du søgte?

Kontakt HEIMDALL'S kundeservice

HEIMDALL’S kundeservice sidder klar til at hjælpe dig via chatten (i nederste højre hjørne), på tlf. 89 805 505 eller ved at sende en mail til info@heimdalls.dk.

Telefonen er åben:

Mandag – fredag: 8:00 – 18:00
Lørdag: 10:00 – 14:00